Nätverk Stöd och matchning

Nätverk Stöd och matchning

Nätverk stöd och matchning

Den osynliga arbetsmarknaden utgör den största delen av den svenska arbetsmarknad. De allra flesta lediga tjänster annonseras aldrig ut och på så sätt når de aldrig allmänhetens kännedom. Statistik visar att ungefär 8 av 10 lediga jobb är sk osynliga jobb. Nätverk, informella kontakter och sociala medier har blivit de stora alternativa arbetsförmedlingarna, där lejonparten av alla lediga tjänster förmedlas varje år. 4 av 5 nya jobb skapas av småföretagen och enligt statstik har de också svårast att hitta rätt kompetens. Ett tips är i sitt jobbsökande är att fokusera just på småföretagen då det flesta osynliga jobb finns där.

Nätverk stöd och matchning: LinkedIn

Jobbmatchningen på svenska arbetsmarknaden var innan internet var enkelt. Arbetsgivare och arbetssökande matchades på Arbetsförmedligen. Idag så förmedlas 8 av 10 jobb på den osynliga arbetsmarknaden.  LinkedIn är idag en viktig pusselbit. Människor rör på sig mer idag på arbetsmarknaden, matchningarna sker allt oftare och snabbare. Något som arbetsförmedlingen aldrig kan eller kommer kunna hantera ensamt.

På nätverkssajten LinkedIn lägger personer upp sina yrkesprofiler, bygger nätverk, följer företag och matchande artiklar som passar ens profil. Arbetsgivare använder också av LinkedIn för marknadsföring, men också för att profilera sin arbetsgivarprofil. Employer branding är något som alla företag måste arbeta med för att locka till sig den bästa kompetensen. Precis som alla arbetssökare måste ta personal branding på största allvar.

Företagen får också erbjudande från LinkedIn om special lösningar för att attrahera rätta talangerna.

Nätverk stöd och matchning: Mentorskap

Frågar man personerna som sitter i ledningsgrupperna på de största företagen i Sverige så svara i stort sätt alla haft en mentor. Men idag är mentorskap inte bara tillgängligt för de i toppen utan det är ett  erkänt bra redskap för alla. Utbudet av mentorprogram finns för olika målgrupper – från nyutbildade till chefer till människor som deltar i Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och matchning.

Läs mer om Mentorskap

Men är det en mentor du behöver, eller är det kanske snarare en coach eller handledare? De har olika uppdrag.

Mentor  Handledare  Coach
Hur är man i rollen? Biroll
Bollplank
Pedagogisk
Motiverande
Drivande
”Peppande”
Drivande
Vad är målet med rollen? Adepten skall växa
Skapa insikter
Tillämpa något
Få färdigheter
Resultat uppnås
Arbetsuppgifter  Guidar indirekt
Vägleder
Instruera
Kontrollera
Ge feedback
Driva mot resultat
Vad förväntas Lyssna
Skapa förtroende
Livserfarenhet
Förstå vad jag kan
Kunskap i ämnet
Planerar min utveckling
Speglar beteenden
Sätter stopp
Lite tuff
Utmaningar Avstå från att ge råd
Tala om hur och ställa ”varför”frågor
Avstå från att lägga till rätta Inte ge upp!